Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Wint Exasun voor de derde keer de Best Innovation Award?

04.11.2019 | Innovatie

Wint Exasun voor de derde keer de Best Innovation Award?


Als onderdeel van de vakbeurs Solar Solutions International wordt ieder jaar de Best Innovation Award uitgereikt. De Nederlandse Solar PV fabrikant Exasun heeft deze prijs al twee keer mogen ontvangen. Eerder dit jaar won het bedrijf de onderscheiding met de innovatieve Terracotta X-Tile, een terracotta gekleurd zonnepaneel.

Enkele jaren nadat Exasun voor het eerst een Best Innovation Award ontving voor beste zonnepaneeltechnologie, won de Nederlandse Solar PV-fabrikant dit jaar opnieuw de fel begeerde prijs voor de beste innovatie van Solar Solutions International. Dit jaar sleepte Exasun de prijs in de wacht met de Terracotta X-Tile, een terracotta gekleurd zonnepaneel.

De X-Tiles of zonnedakpannen kunnen direct tussen zwarte of gekleurde pannen worden gelegd. Daarom vond de jury dat de panelen uitstekend passen in de Nederlandse markt. ‘‘Exasun gaat de verrommeling op het Nederlandse dak tegen,’’ aldus de jury. Volgens Van Os is er veel vraag naar het product dat weerstand wegneemt tegen zonnepanelen op daken.

‘‘Wij hebben een goede reactie gehad op de award en als gevolg een aantal mooie projecten gerealiseerd,’’ vertelt medeoprichter Jan-Jaap van Os. Van een lichtgroene PV gevel tot kleine PV tiles in terracotta kleur voor een traditioneel schuin dak, Exasun maakt het mogelijk om het uiterlijk van een gebouw te behouden én energie op te wekken. Met haar revolutionaire kleurtechnologie laat Exasun ziet dat hoog rendement en levensduur kunnen worden gecombineerd met esthetiek.

Exasun blijft hard werken om de gekleurde zonnepanelen te verbeteren. Van Os: ‘‘Wij zijn continu aan het innoveren. Inmiddels zien we dat het opbrengstverlies van onze panelen minimaal is en de kosten laag zijn.’’

Volgend jaar demonstreert Exasun haar producten opnieuw op de vakbeurs. ‘‘Wij kijken nu integraler naar energie, dus ook naar thermische componenten.’’ Op de vraag of Exasun komende beurs de Best Innovation Award weer wint, antwoord Van Os: ‘‘Wij hebben een aantal potentiële winnaars op de plank liggen.’’ Welke innovaties dit zijn , zult u zelf moeten ontdekken op Solar Solutions International 2020, waar Exasun te bezoeken is in stand B15.1.

Nieuws

Exposantennieuws

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan