Wordt Nederland koploper van Europa met zonnepanelen?

Twee dagen in april is de Haarlemmermeer het centrum voor zonne-energie. Wereldwijd zijn dan alle ogen gericht op Solar Solutions Int. Op deze grootste vakbeurs van de Benelux presenteren meer dan honderd bedrijven hun nieuwste producten en tientallen unieke innovaties.

Innovaties
Wetenschap en bedrijfsleven werken aan innovaties die de komende jaren de energiewereld op zijn kop gaan zetten. Eén van de ontwikkelingen is de verhoging van rendement. Zit een zonnepaneel nu nog rond de 20%, het Fraunhofer Instituut haalde vorig jaar al een opbrengst van 44,7%. Het is dus vanzelfsprekend dat innovaties het leidende thema zijn op de zonne-energie vakbeurs Solar Solutions Int. De meest spraakmakende innovaties staan tentoongesteld op de Innovatie Boulevard.

Primeurs
De primeurs bestaan uit zonnepanelen die niet alleen stroom opwekken, maar tegelijkertijd water verwarmen, omvormers die tevens opslagsystemen bevatten, dak geïntegreerde zonnepanelen, micro-omvormers die per paneel worden geïnstalleerd, dunne-film zonnepanelen, monitoringssystemen, zonneboilers, power-optimizers die het rendement van een installatie verhogen en diverse nieuwe montagesystemen.

Solar Solutions wordt gehouden op 16 en 17 april en vindt plaats in Expo Haarlemmermeer. www.solarsolutions.nl.

De Solar Innovatie Award & workshops
Solar Solutions Int. stimuleert innovatief ondernemen door het uitreiken van twee prijzen; de Solar Innovation Award en de Solar Marketing Award. De Solar Innovation Award wordt gekozen uit de shortlist van inzendingen voor de Innovatieboulevard. De Solar marketing Award wordt uitgereikt aan het bedrijf dat zich het beste onderscheidt met het promoten van zonne-energie.

Het tweede thema van Solar Solutions Int. is kennis. Tijdens de beurs worden 25 workshops gegeven over kwaliteit, subsidies en salderen, hoe verkoop je zonnepanelen, (micro) omvormers, energie-opslagsystemen, zonneboilers, power-optimizers, grootschalige projecten en kwaliteitsverschillen. Ook wordt er een introductiecursus zonne-energie gegeven die opleidt tot erkend zonne-installateur.

Gratis naslagwerk
Alle bezoekers aan de beurs ontvangen gratis een Solar Almanak. De Solar Almanak is een uniek naslagwerk van 180 pagina’s met daarin tientallen verdiepende artikelen en het zonne-energie bedrijvenregister.

Bezoekers
Solar Solutions Int. verwacht professionele bezoekers te ontvangen uit de installatie-, dak- en bouwsector, overheid, woningcorporaties, projectontwikkelaars en (energie) adviseurs.

Datum, tijdstip, locatie
Solar Solutions Int. wordt gehouden op 16 en 17 april in de Expo Haarlemmermeer. De beurs is op woensdag open van 10.00u tot 20.00u en op donderdag van 10.00u tot 18.00u. De keuze voor de Expo Haarlemmermeer als locatie voor Solar Solutions Int. is niet toevallig. Dit gebouw heeft namelijk het grootste zonne-energiedak van Nederland. De beurs is exclusief toegankelijk voor zakelijke bezoekers.

Ga naar deze pagina om u aan te melden als bezoeker of aan te melden voor de introductiecursus: http://www.solarsolutions.nl/bezoekers/tickets-2014/

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec