Zonne-energie de groeibriljant van de installatiebranche

De organisatie van de zonne-energie vakbeurs Solar Solutions kijkt tevreden terug op een succesvolle tweede editie. De beurs werd bezocht door 3562 professionals uit de solar- en de installatiesector. De exposanten gaven aan hun beursdoelen goed of zeer goed bereikt te hebben. Tijdens de beurs werd het vijf miljoenste zonnepaneel verkocht, werden drie nationale Solar Awards uitgereikt en sprak PvdA Tweede Kamerlid Jan Vos zijn onvoorwaardelijke steun uit voor behoud van salderen.

“De interesse in zonne-energie neemt snel toe”, aldus organisator Peter Groot. “Deze beurs is drukker bezocht dan vorig jaar, 50% groter in oppervlakte en kent 110 deelnemers uit tien verschillende landen”, aldus Groot. Dat maakt Solar Solutions Int. in een jaar tijd de grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux. Een van de exposanten noemt Solar Solutions “uniek om haar concept waarbij veel innovaties, een volledig aanbod van producten en diensten en 100% kwalitatief vakbezoek deze beurs een ‘must’ maken voor iedere zonne-energie professional.”

Solar Innovation Award
Tijdens de vakbeurs zijn drie nationale Solar Awards uitgereikt. De Solar Innovation Award werd uitgereikt door UNETO-VNI vicevoorzitter Claudia Reiner aan Boudewijn van Dam, directeur van SolarToday met zijn JOULE-S zonnepaneel. De JOULE-S is uniek omdat het een zonnepaneel is dat water verwarmt in een paneel dat even groot is als een regulier zonnestroom paneel. “Dit bespoedigt de verdere samenwerking en integratie tussen zonnestroom en zonnewarmte”, aldus Reiner.

Solar Marketing Award
Daarna reikte marketing goeroe Eugène Roorda de Solar Marketing Award uit aan Orange Solar voor haar marketing campagne die helemaal gericht is op het verleiden van klanten, daarmee staken ze boven de concurrenten uit volgens Roorda.

Mooiste Stand Award
De Award voor de mooiste stand ging naar solar groothandel SolarClarity. De stand werd gekozen vanwege de hippe uitstraling, de toegankelijke lay-out en de tot in perfectie uitgevoerde styling, tot en met de kleding van de standbemanning.

Vijf miljoenste zonnepaneel
Ruim 40 jonge longboarders reisden van een kolencentrale in Amsterdam naar Solar Solutions om de lange weg van vieze kolenenergie naar schone zonne-energie te benadrukken. Bij aankomst, onder begeleiding van Tweede Kamerlid Jan Vos, werd het vijf miljoenste zonnepaneel gepresenteerd en verkocht.

Volgens organisator Groot onderscheidt de zonne-energie sector zich van andere duurzame energiesectoren zoals windenergie of biomassa, doordat de technologie nog volop ruimte voor ontwikkeling biedt. Dunne film cellen, opslag in batterijen, hogere rendementen gaan op termijn de overstap naar zonne-energie nog aantrekkelijker maken. De sector heeft de potentie om te groeien van 10.000 banen nu naar tienduizenden de komende jaren. Daardoor zal Solar Solutions Int. ook een steeds belangrijker rol als kennis- en informatieplatform van de zonne-energie sector innemen.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec