Woensdag 21 Maart | Woensdag 21 Maart

Woensdag 21 maart 2018 | 10.45 - 11.15 uur
Hoe maak je van je zonne-energie project een Smart Energy Management project?
Ron van de Beek
ABB

Zonne-energie is al lang niet meer een op zichzelf staande oplossing. Van de installateur/solarteur wordt niet meer alleen verwacht dat hij installeert, maar ook adviseert en de beste oplossing biedt voor situaties zoals NOM woningen of ‘all electric’ wijken. En dit is nu juist geen probleem met de plug en play zonne-energie en connectivity producten van ABB!

Maar hoe gaat u hier nu concreet mee om? Hoe kan een geïntegreerde aanpak (all connected) van solar producten en energiemanagement bijdragen aan het behalen van energie efficiency? In dit mini seminar neemt ABB u hierin mee.

Woensdag 21 maart 2018 | 11.30 - 12.00 uur
Trends in PV technieken en blik op de toekomst
Arno Smets
TU Delft

Hoor alles over de (1) trends in techniek: zonnecel technieken (Kristallijn silicium, dunne film) en hun efficiency records en Solar Fuels. En (2) de ontwikkelingen in systemen: integratie in de bouw (daken, façades, landschap), design ondersteund met modellering en yield predictie, relatie zonne-energie met microgrids en e-mobility

Woensdag 21 maart 2018 | 12.15 - 12.45 uur
Verhoog uw eigenverbruik!
Sjef Zijlmans
Fronius Solar

Het verhogen van het eigenverbruik is eenvoudig, lucratief, en nu al op meerdere manieren mogelijk. Klaar voor het einde van het salderen !

Woensdag 21 maart 2018 | 13.00 - 13.30 uur
Montagesystemen: snel en veilig monteren op platte en schuine daken
Mark van Stralen
Esdec

Leer tijdens deze workshop alles over de geheimen van het slim, veilig en snel monteren van zonnepanelen op ieder dak.

Woensdag 21 maart 2018 | 13.45 - 14.15 uur
Op paneelniveau regelen en sturen: power optimizers en energie-opslag
Bruno van Bost
SolarEdge

De PV-omvormer had de oorspronkelijke functie van DC-AC conversie, maar doordat de ontwikkelingen in PV-systemen steeds verder gaan, is de rol van de omvormer sindsdien enorm uitgebreid. Met de Smart Energy Management oplossing integreert SolarEdge de bekroonde HD-Wave omvormer samen met opslag management en huisautomatisering. Hiermee kunnen huiseigenaren het eigen verbruik maximaliseren en energie onafhankelijk worden met een hoge gebruiksvriendelijkheid

Woensdag 21 maart 2018 | 15.15 - 15.45 uur
Zonne-energie innovaties van Nederlandse bodem voor bouw- en infrasector
Sanne van Leeuwen
TNO

In verschillende projectvormen en consortia worden door TNO, Solliance en SEAC samen met Nederlandse bedrijven concrete producten ontwikkeld voor gebouw- en infra geïntegreerde PV toepassingen, ook wel aangeduid als BIPV en I2PV.
Aan de hand van een aantal aansprekende projectvoorbeelden zal ingegaan worden op onder andere de projectaanpak, het belang van systeemintegratie en het spanningsveld van deze innovaties en (nog niet bestaande) regelgeving.

Woensdag 21 Maart 2018 | 16.00 - 16.30 uur
De toekomst van elektrisch vervoer en de impact voor zonne-energie
E-Flux
Vincent van Vaalen

Over tien jaar rijden er 2,5 miljoen elektrische auto’s op de weg in Nederland. Wat voor impact heeft deze groei op de laadinfrastructuur? Hoe gaat salderen hier een rol in spelen? En waarom speelt de installateur dé hoofdrol in deze transitie? E-Flux neemt je in mee in de wondere wereld van EV.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec