Data
7, 8 & 9 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Op naar 100% elektrisch in 2020

14.01.2020

Op naar 100% elektrisch in 2020

Met een nieuw jaar is het tijd voor nieuwe doelen. Rexel Nederland is in 2020 ambitieuzer dan ooit en streeft onverminderd hard naar een wereld die 100% elektrisch is. Hoe zien ze dit voor zich en is Nederland hier klaar voor?

We vroegen Cecil Nieuwenhuis, Manager Multi-Energie bij Rexel, naar de plannen voor het komende jaar.

Mensen met een missie
Op de vraag wat de missie van Rexel is, weet Cecil direct te antwoorden. “Bij Rexel ondersteunen we klanten met wereldwijd efficiënter zaken doen. Dat bereiken we vanuit 2000+ vestigingen in 26 landen met een scala aan innovatieve en duurzame producten en diensten; denk aan procesoptimalisatie, techniek en energiemanagement. Zo geloven wij een toegevoegde waarde voor hen te creëren.”

En wat Rexel dan anders maakt dan de concurrentie? “Wij hebben, in tegenstelling tot andere partijen, onze eigen specialisten in huis die klanten echt van A tot Z begeleiden en adviseren bij projecten. Daarnaast zijn we met onze 20 vestigingen in Nederland altijd dichtbij en leveren we een daadwerkelijk totaalpakket.”

Duurzaam Nederland
Mooi, het fundament is er dus. Maar hoe staat het er nu voor in Nederland? Cecil: “Kijken we naar energieopwekking, dan zien we dat de Nederlander het zonnepaneel al flink heeft omarmd. Jaren geleden zei men nog “Ik wil die lelijke dingen niet op mijn dak!” Nu is het niet meer de vraag of men het wil, maar meer of het kán en wanneer ze dan de investering zullen doen. Maar dat ze er gaan komen is zeker.”

Is er nu dan eindelijk een cultuurverschuiving gaande? Cecil: “Dat zonnepanelen echt nodig zijn in de overgang van fossiele naar duurzame energiebronnen, is nu geland. Het helpt ook dat ze daadwerkelijk doen wat men zegt dat ze moeten doen; dat geeft een enorm vertrouwen bij het investeren in deze energietransitie. Voor veel zonnepaneeleigenaren is de volgende stap nu: minder gas, minder fossiel.”

Het houdt dus zeker niet op bij alleen de zonnepanelen. “We zullen méér elektrische verwarmingsoplossingen gaan zien, daar is de warmtepomp natuurlijk een mooi een zeer duurzaam voorbeeld van. Denk ook aan de elektrische auto met een stekker. Wij zien een groeiende markt en zijn zelf al jaren een vooruitstrevende elektrotechnische groothandel met één thema: 100% elektrisch. Samen met onze klant kunnen we dit invullen.”

Solar Solutions International 2020
Ten slotte vragen we Cecil uiteraard naar Rexels aanwezigheid op Solar Solutions International van 17 t/m 19 maart bij Expo Haarlemmermeer. “Dit jaar hebben we onze grootste stand ooit. Wij zijn een generalistische specialist voor elektrotechniek: in het paviljoen vindt men dus alles over zonnepanelen, warmtepompen en elektrisch vervoer. Niet alleen dat, maar men treft daar ook het spektakelstuk van de show: het Nederlands Kampioenschap Panelen Plaatsen. Kortom, in 2020 is een bezoek aan Solar Solutions pas compleet na een bezoek aan ons paviljoen!”

Solar2020zonnepanelenRexel

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan