Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Nieuws

Zit SDE++ innovatie in de weg?

22.09.2020 | Analyse

Zit SDE++ innovatie in de weg?

Hoe gaan de grote spelers uit de solarbranche om met de nieuwe subsidieregeling SDE++? Welke kritiek hebben ze op de regeling? En hoe zou de stimulering van zonne-energie er in de toekomst volgens hen uit moeten zien? Wij vroegen het aan Bram Peperzak, operationeel directeur van KiesZon (zonneweides en zonnedaken), Evert Vlaswinkel, managing director van Solarcentury EMEA (zonneweides) en Patrick van der Meulen, directeur en oprichter van Enie.

Binnenkijken bij… ESTG

22.09.2020 | Het Hoekje

Binnenkijken bij… ESTG

Van barman naar installateur?

22.09.2020 | Analyse

Van barman naar installateur?

Zonnecellen verven? Het kan in Korea

21.09.2020 | Nieuws

In Korea hebben onderzoekers de eerste coating ontwikkeld die bestaat uit een organische oplossing met deeltjes die een hoogrendements-zonnecel vormen. Deze verf werkt ook op grote oppervlakken.

‘Zonneparken groeien sneller dan zonnedaken’

21.09.2020 | Nieuws

Het aandeel zonneparken op land bedraagt nu 13 procent van het vermogen aan zonne-energie, maar dit aandeel neemt sneller toe dan het aandeel van zonnepanelen op daken.

Koeien in de wei, zonnepanelen op dak

18.09.2020 | Interview

In Nederland zijn al 2300 melkveehouders met een zonnedak, maar de meeste boeren zijn nog niet ‘om’. ‘Er is nog genoeg potentie voor zon op boerendaken,’ aldus projectmanagers Ynte de Vries en Nathalie Puijn van FrieslandCampina.

TNO blijft Lightyear helpen met zonne-auto

17.09.2020 | Nieuws

TNO blijft startup Lightyear ondersteunen met de ontwikkeling van zonnedaken voor auto’s. Lightyear brengt in 2021 de eerste auto die rijdt op zonne-energie op de markt.

Zonnestroom op weg naar impact

17.09.2020 | Column

Het is veertig jaar geleden dat ik als natuurkundestudent gefascineerd raakte door zonne-energie  en eraan begon te werken. Ik onderzocht een supersnelle methode om strookjes silicium te maken, bedoeld om daarmee goedkopere zonnecellen te kunnen produceren.

Provincie Utrecht doet gratis quickscans voor zonnepanelen

16.09.2020 | Nieuws

De provincie Utrecht gaat ondernemers ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Utrecht streeft ernaar in 2040 een energieneutrale provincie te zijn. Bedrijven kunnen daarin een belangrijke rol spelen.

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan