Data
7, 8 & 9 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

De wereld een beetje beter maken….

17.03.2020 Allart de Jong

De wereld een beetje beter maken….

Terwijl ik bovenstaande titel schrijf denk ik eigenlijk niet meer aan de PV-markt. Ook denk ik niet meer aan mijn bedrijfsvoering en aan alle leuke en minder leuke dingen van de afgelopen jaren. Op dit moment speelt er maar één zaak en dat is het Coronavirus.

Covid-19 beheerst inmiddels ons leven, in alles wat we doen. Er worden geen handen meer geschud, mensen houden anderhalve meter afstand en klantbezoeken worden zo veel als mogelijk beperkt. Opleidingen worden uitgesteld, iedereen maakt zich zorgen. Terecht, zo blijkt nu.

Hoe mooi gaat het over een paar weken zijn als blijkt dat de genomen maatregelen effect gehad blijken te hebben? Hoe mooi is het als iedereen zijn bedrijfsvoering heeft kunnen doorzetten en kan gaan herstellen? Laten we in ieder geval gezamenlijk de schouders eronder zetten. Daar zijn wij Nederlanders goed in, van een hopeloze situatie een succesvolle maken.

Vanuit die gedachte wil ik ook doorgaan, hoe moeilijk en onzeker ook. Wij kunnen hier iets positiefs van maken! En daar zijn wij de afgelopen jaren ook mee aan de slag gegaan. Want de PV-installatiekwaliteit was bedroevend slecht. Ook nu nog komen wij projecten tegen waar de tranen je van in de ogen springen. Maar de markt, die ziek was, laat zien dat ze gezond aan het worden is.

De regeling SCIOS Scope 12 voor inspectie van zonnestroominstallaties komt er aan. Meer dan ooit gaat de markt dit omarmen. Dagelijks spreek ik installateurs die een inspectie al normaal vinden, die hun werkwijze hebben aangepast en kwalitatief zeer goede installaties afleveren. Meer en meer worden installaties geïnspecteerd en minder gebreken geconstateerd. En als er gebreken geconstateerd worden dan zien wij dat niet meer terug bij het volgende project.

Kortom, ik wil de PV-markt best met de huidige Corona-pandemie vergelijken. Iedereen heeft hier last van en niemand wist hoe we hier uit gingen komen. Maar de lichtpuntjes zijn er, meer en meer mensen zullen genezen. Er zal een medicijn komen, we gaan dit kunnen, maar wel met z’n allen. Laat de PV-sector maar het voorbeeld zijn. Alles komt goed.

Allart de Jong, algemeen directeur Omega Energietechniek

coronavirusinstallatieinspectiePV-marktzonnepanelen

Foto: Omega Training

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan