Data
7, 8 & 9 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Deze innovaties ziet u over een half jaar

17.03.2020 Norbert Cuiper

Deze innovaties ziet u over een half jaar

Solar Solutions International zou deze week plaatsvinden, maar de vakbeurs is uitgesteld naar september in verband met het coronavirus. Welke innovaties kunt u dan bekijken op de beurs?

Op de beurs staan 26 producten gepland voor het Innovatieplatform. Eis is dat de producten innovatief zijn in de zonne-energie- en opslagmarkt, en dat ze niet langer dan een half jaar geleden op de markt zijn verschenen of binnen een half jaar op de markt verschijnen. Nu de beurs een half jaar later wordt gehouden zullen sommige producten dan langer dan een half jaar op de markt zijn, en andere producten zullen net rond de beurs verschijnen. Dit maakt de innovaties niet minder interessant, maar sommige producten zullen al iets bekender zijn doordat ze al op de markt zijn. Daarom nu alvast een blik op een greep uit de innovaties die op de beurs worden getoond.

Drie-fase omvormer

De nieuwe drie-fase omvormer van Solar Edge is 25 procent lichter en heeft een betere werking dan zijn voorganger. De omvormer kan slim worden aangezet met een applicatie op een smartphone. Dankzij de vaste spanningstechnologie werkt de omvormer altijd met de optimale ingangsspanning, ongeacht het aantal zonnepanelen in een string en ongeacht de weercondities. In de omvormer verzamelt een dataontvanger de data van elk paneel afzonderlijk. Deze gegevens kunnen worden geanalyseerd om problemen bij PV-systemen op te sporen.

Robuuste omvormer

Een andere omvormer die nu aan u voorbij gaat is de Tauro van Fronius. Deze omvormer is bedoeld voor onbeschermde buitenruimtes, dus in weer en wind blijft het apparaat goed presteren. Dankzij het innovatieve dubbelwandige ontwerp en de Active Cooling Technology kan de Fronius Tauro ook in gebieden met directe zoninstraling worden geïnstalleerd en desondanks een optimaal rendement opleveren. Door zijn flexibele systeemontwerp beperkt hij de BOS-kosten (Balance of System) tot een minimum, waardoor hij de eerste keus is voor grote installaties. De omvormer weegt 80 kg.

Bifaciaal paneel

Longi komt volgende maand met een nieuw bifaciaal zonnepaneel op de markt, genaamd Hi-MO 4 New. Het paneel beschikt naar verachting over een hoog rendement omdat het aan twee kanten zonlicht opvangt via de M6 wafers. Dit verlaagt de LCOE-kosten alsmede de BOS-kosten. De mono-perc-cellen zorgen voor een hoge efficiency en een hogere energieopbrengst. Ook is de degradatie in het eerste jaar minder dan 2 procent dankzij de LID-technologie. Het paneel weegt 23,5 kg. Een bijzonder exemplaar.

Exclusief zwart

Dit geldt ook voor het nieuwe monokristallijn zonnepaneel van Q-cells. Dit paneel is gemaakt voor ‘exclusieve gebouwen’, zoals de fabrikant zegt. Zwart is wat de klok slaat. De Q.PEAK DUO BLK module bevat zwarte half-cellen, zwarte geanodiseerde aluminium frames en een zwarte folie aan de achterkant. Dankzij de ultradunne draden op de cellen lijken de panelen één zwart vlak. De panelen onderscheiden zich met hoge opbrengsten dankzij de vermogens tot 350 Wattpiek en een hoog rendement tot 19,8 procent. Dit is mogelijk dankzij het Q.ANTUM DUO cell concept, dat wordt gecombineerd met een hoogwaardig circuit en een uitgekiend ontwerp van de 12-voudige geleiders.

Exposanten kunnen hun innovatie nog aanmelden voor de Best Innovation Award.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste innovaties in aanloop naar de beurs? Abonneer u op de nieuwsbrief.

innovatiezonnepanelenSolar SolutionsBest Innovation AwardInnovatieplatform

Foto: het Innovatieplatform tijdens Solar Solutions International 2019.

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan