Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Exasun haalt € 5 miljoen op voor grootschalige uitrol op Nederlandse huizen

30.03.2020

Exasun haalt € 5 miljoen op voor grootschalige uitrol op Nederlandse huizen

Exasun heeft in een nieuwe investeringsronde ruim 5.000.000 euro opgehaald om de volgende opschalingsfase vorm te kunnen gaan geven. De investeerders en het management hebben ondanks de corona-crisis voldoende vertrouwen dat het bedrijf op korte termijn voorspoedige stappen in de markt kan zetten.

Exasun zet de investering in om de organisatie te versterken, haar productieproces verder te automatiseren en optimaliseren, en haar bekendheid en zichtbaarheid in Nederland en de rest van Europa te vergroten.

Unieke PV-oplossing die Nederland weer mooi maakt

Nederland staat voor een enorme uitdaging om daken als onderdeel van de energietransitie te gaan benutten als energiebron. Exasun is een Nederlandse producent van zonnedaken. Voor zowel de nieuwbouw als renovatie van bestaande huizen levert Exasun dakoplossingen waarin zonnepanelen zijn geïntegreerd (BIPV, waarin Nederland een frontrunner is). Dit is een oplossing waar een grote behoefte aan is bij architecten, stedenbouwkundigen, ontwikkelaars, bouwers en woningbouwcorporaties, omdat de Exasun systemen esthetisch een mooie en bovendien ook een efficiënte oplossing zijn. 

De eerste seriematige toepassingen in bouwprojecten zijn afgelopen jaar uitgevoerd. De zonnedaken kunnen kostprijs technisch en qua energieopbrengst concurreren met de huidige daken in combinatie met standaard PV-panelen. De afhankelijkheid van China in de realisatie van de energietransitie neemt met een doorbraak van de zonnedaken ook fors af, omdat productie gewoon in Den Haag plaatsvindt.

Meer informatie staat op de website van Exasun.

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan