Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Libra Energy: Leidend sinds de start

14.01.2020

Libra Energy: Leidend sinds de start

Libra Energy is een toonaangevende distributeur van duurzame energiesystemen. Sinds de oprichting in 2007 heeft dit bedrijf in Europa een leidende positie verworven op het gebied van zonne-energie; daarnaast zijn ze volwaardig partner voor laadpalen en laadsoftware voor elektrovoertuigen. Libra Energy is bovendien lid van de Rensa Family: deze beschikt over brede expertise op het gebied van verwarming, ventilatie én airconditioning.

Dit jaar staat Libra Energy uiteraard op Solar Solutions International bij Expo Haarlemmermeer. Van 17 tot en met 19 maart kan men het bedrijf bezoeken bij stands E3 en D3. Laten we, voor het zover is, even bijpraten en vooruitblikken.

Voortdurend verwachtingen overtreffen
Waar mogelijk probeert Libra Energy verwachtingen te overtreffen. Mitchel Kouwijzer, commercieel directeur: “Wij weten voor welke uitdagingen men staat. We proberen daarom zoveel mogelijk mee te denken en mee te werken, om zo het juiste materiaal op het juiste moment en op de juiste plek te leveren. Voor het overgrote deel van ons assortiment garanderen wij zelfs levering binnen 24 uur. Met onze logistieke partners streven we voortdurend naar verbetering van onze service.”

Met de snelgroeiende markt en het continu veranderende speelveld zijn beschikbaarheids- en prijskwesties aan de orde van de dag. Goede communicatie is daarom essentieel. Om deze reden investeert Libra Energy in optimale bereikbaarheid, waarbij klanten zelf bepalen of ze telefonisch, digitaal of via de trade portal bestellen.

Kwaliteit en techniek
Met jaren aan knowhow heeft Libra Energy een eigen kwaliteitsteam geformeerd in Azië. Dit team voert factory audits uit en controleert de productie-runs van het materiaal. Deze werkwijze garandeert een constante kwaliteit en helpt productiepartners en leveranciers bij het optimaliseren van hun product- en productiekwaliteit.

Kouwijzer: “Ons technische team beschikt over de kennis en ervaring om een gedegen advies te geven op basis van de laatste trends en technieken. Voor aftersalesservice hebben wij sinds het begin eigen mensen en een eigen RMA-proces. Onze dienstverlening is volledig gecertificeerd en geautoriseerd namens al onze leveranciers. We doorgronden niet alleen de producten, maar ook de toepassing ervan.”

Innovatie
Dat de wereld om ons heen volop in beweging is, is een understatement. Klimaatdoelstellingen worden voortdurend aangescherpt. Bij Libra Energy zijn ze ervan overtuigd dat ze met een goede strategie veel kunnen bereiken. Kouwijzer: “Aan de technische en commerciële mogelijkheden zal het niet liggen: systemen worden slimmer, krijgen meer vermogen, werken beter samen, enzovoorts. Wij innoveren mee door regelmatig nieuwe producten toe te voegen aan ons assortiment. Hiervoor reizen we geregeld naar China om deze nieuwe producten te bekijken en te beoordelen. Ook hebben we een vast team in China gevestigd, die de kwaliteit van de producten waarborgt”

Het rendement per paneel is momenteel een belangrijke factor, want een hoger rendement per paneel drukt uiteraard de installatiekosten. In omvormers zien we een verschuiving naar hybride varianten met opslagfunctie, vooruitlopend op het einde van de salderingsregeling. De energietransitie draait dus op volle toeren, maar we staan pas aan het begin. Libra Energy wil in dit proces een frontrunner zijn. Het bedrijf wil actief bijdragen aan zoveel mogelijk woon-, werk- en reiscomfort voor iedereen, met daarbij een prominente rol voor energie en klimaat.

Solar Solutions International 2020
Libra Energy is ook in 2020 weer te vinden op Solar Solutions International bij stand D3 & E3. Naast de vertrouwde Libra Energy stand, is er dit jaar een extra uitbreiding waar Libra Cleantech Projects en Libra Charging Solutions in de spotlight staan. Ontdek hier alles over Libra Energy’s EV-Go bundels. Door de speciale samenwerking met E-Flux wordt er een ontzettend handige combinatie van laadoplossingen geleverd, inclusief Backoffice. Kom vooral langs op 17, 18 en 19 maart bij Expo Haarlemmermeer voor een drankje en laat je bijpraten over de ontwikkelingen door de professionals van Libra Energy, stand D3 & E3.

Libra EnergySolar2020Rensazonnepanelen

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan