Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

BP: vraag naar olie mogelijk gepiekt, vervangen door schone electriciteit

14.09.2020 | Nieuws

BP: vraag naar olie mogelijk gepiekt, vervangen door schone electriciteit

De wereldwijde vraag naar olie is mogelijk de piek gepasseerd en wordt vervangen door schone elektriciteit. Zo blijkt uit de Energy Outlook 2020 van BP. Dat is eerder dan verwacht en heeft volgens het bedrijf alles te maken met het gegeven dat de vraag mogelijk nooit zal herstellen van de Covid-19-pandemie.

De vraag naar olie zal volgens de oliemaatschappij wellicht nooit volledig herstellen van de gevolgen van de coronaviruspandemie en zou voor het eerst in de moderne geschiedenis in absolute termen kunnen dalen.
In BP's invloedrijke jaarrapport over de toekomst van energie, dat maandag is gepubliceerd, staat dat olie zal worden vervangen door schone elektriciteit uit windparken, zonnepanelen en waterkrachtcentrales, aangezien hernieuwbare energie de snelst groeiende energiebron ooit wordt.

Spencer Dale, hoofdeconoom van BP, zei dat de visie van het bedrijf op de energietoekomst van de wereld groener is geworden door een combinatie van de Covid-19-pandemie en het versnelde tempo van klimaatactie, waardoor 'piekolie' is versneld.

Het rapport is in feite een doodsteek voor de groei van de wereldwijde vraag naar olie nadat uit twee van de drie energiescenario's van het rapport voor de komende 30 jaar bleek dat de vraag in 2019 een hoogtepunt bereikte. In het derde scenario van BP, dat een wereld laat zien waarin klimaatactie niet versnelt, zijn de plateaus voor de vraag naar olie op vergelijkbare niveaus in 2019 tot en met de jaren 2020 voordat ze afnemen vanaf 2035

BPolieduurzame energie

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan