Data
7, 8 & 9 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

NK Panelen Plaatsen: verslag van voorronde 2!

04.02.2020

NK Panelen Plaatsen: verslag van voorronde 2!

Na een spannende eerste voorronde was het afgelopen vrijdag alweer tijd voor de tweede voorronde van het Nederlands Kampioenschap Panelen Plaatsen. Deze keer namen er maar liefst vijf teams deel, wat voor een zinderende ervaring zorgde.

Hoe verging het deze teams en hoe ziet zo’n voorronde er nu precies uit?

Vroege vogels
Om 10:00 ’s ochtends gingen Dijkman Energy Systems en Atama Solar Energy van start. Hun missie? Zes panelen plaatsen in twee rijen van drie. Hiervoor gebruikten ze de Esdec ClickFit Evo. De panelen moesten gecentreerd worden geplaatst en worden aangesloten op SolarEdge optimizers. Vanzelfsprekend dienden er genoeg haken worden geplaatst conform de tekening, met haakposities van Esdec en eventuele uitvulrubbers. Ten slotte moest er een correct kabeltracé gemaakt worden met aan het einde MC4-connectoren.

De tijd werd uiteraard gemeten, maar was slechts één van de 16(!) criteria. Veiligheid, stevigheid, betrouwbaarheid: werkelijk alles wordt meegenomen door de jury. Allard Dijkstra van Atama Solar Energy: “We willen graag laten zien dat wij veilig opereren en op een rustig en juiste manier te werk gaan. Een wedstrijd als deze is dé manier om dat te tonen.”

Monteren in de middag
Om 12:00 was het aan Saman en Zelfstroom om hun expertise op het dak te demonstreren; ook dit verliep voorspoedig. Ten slotte sloot Suntech Energy de dag om 14:00 uur af met het dak voor henzelf. Alle teams wisten een indrukwekkende prestatie neer te zetten, maar de resultaten brengen we pas later naar buiten. Zo weet geen van de deelnemers welke tijden en scores reeds behaald zijn, zodat iedereen een eerlijke kans maakt.

Op naar de finale op Solar Solutions International 2020
Na de laatste voorronde op 21 februari is er duidelijk welke teams doorgaan naar de finale van het NKPP. Deze vindt plaats tijdens Solar Solutions International 2020. Wilt u dit zelf bijwonen? Dat kan! Van 17 tot en met 19 maart vindt de Solar Solutions International-vakbeurs plaats in Expo Haarlemmermeer. Hier nemen de 12 beste teams het tegen elkaar op voor die begeerde eerste plek.

Verder treft u op de beurs uiteraard de allernieuwste ontwikkelingen & innovaties op het gebied van zonne-energie, alsook seminars, workshops en meer. Tickets kunt u hier bemachtigen.

NKPPEsdecmontagezonnepanelen

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan