Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Slimme trafostations voor zonnepark Borssele

02.07.2020

Slimme trafostations voor zonnepark Borssele


Alfen heeft in opdracht van PfalzSolar slimme transformatorstations geleverd voor een nieuwe grote zonneweide op het terrein van EPZ in het Zeeuwse Sloegebied.

Het Duitse PfalzSolar heeft in opdracht van EPZ, exploitant van de kerncentrale in Borssele, op het voormalige terrein van de kolencentrale en een aangrenzend perceel 60.000 zonnepanelen geplaatst. Het totaal vermogen van het zonnepark is 21MWp en kan daarmee 7.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Transformatorstations
Alfen heeft voor het zonnepark de hoogspanning- en transformatorstations geleverd die optimaal geschikt zijn voor de laatste technologie van zonne-installaties. Het zonnepark in Borssele is als één van de eerste in Nederland uitgevoerd met 185 kW 800V omvormers. Alfen heeft speciaal hiervoor laagspanningverdelingen op maat ontwikkeld.

Wind en zon op één aansluiting
Op hetzelfde terrein staan voor 2020 en 2021 windmolens gepland met een totaal vermogen van circa 20 MWp. Plan is om deze windturbines en het zonnepark op dezelfde plek aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Dat is efficient, want als het hard waait dan schijnt meestal de zon niet, en omgekeerd. Dit geeft een beter economisch rendement en belast het net minder zwaar.

Meerdere zonneparken
PfalzSolar heeft de ambitie om meerdere zonneparken te bouwen in Nederland. Dat meldt sales manager Serge Kraaijeveld van Alfen, dat eerder heeft samengewerkt met PfalzSolar. “Dit project is wederom een prachtig voorbeeld van een duurzaam energieproject waarin Alfen een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie,” zegt Kraaijeveld. Zowel Kraaijenveld als Jürgen Hampel, hoofd verkoop en ontwikkeling van grootschalige projecten bij PfalzSolar, zijn lovend over de samenwerking.
 

duurzame energieenergietransitie

Bron: Alfen

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan