Data
7, 8 & 9 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Solar Business Day programma bekend!

07.01.2020

Solar Business Day programma bekend!

De Solar Business Day nadert alweer met rasse schreden: over drie weken, op 29 januari, vindt hét netwerk- en kennisevenement voor de zonne-energiemarkt plaats in het Bimhuis, Amsterdam. Traditioneel wordt hier het Solar Trendrapport gepresenteerd met daarin de allernieuwste statistieken en onderzoeksresultaten.

Het volledige programma is intussen bekend: welke sprekers kunt u allemaal verwachten?

Start van de dag
Dolf Janssen verzorgt de presentatie en start dan ook de dag. Na de opening beginnen we met de eerste lezing, momenteel nog een verrassing. Hierop volgend spreekt Ru Jialin van de China Photovoltaic Industry Association over China’s energiebeleid en –productie. Met China’s impact op de internationale markt en de huidige onzekerheid over subsidies, is dit een door werkelijk niemand te missen presentatie. Wilt u alvast wat lezen over recente ontwikkelingen in China, dan kunt u dat hier doen.

Politiek, beleid en subsidies
Na een pauze van anderhalf uur voor de lunch, wordt er door Daan Witkop van Dutch New Energy Research gesproken over Politics and Policy: Status and Expectations. Hoe gaan de Nederlandse en internationale politiek om met de energietransitie en hoe vertaalt dit zich naar beleid?

Gaat het over beleid, dan gaat het over subsidies en dat is precies waar Joris Besseling van TenneT het over zal hebben. Besseling is Electricity Market Developer en spreekt over Subsidievrij bouwen: Actief worden op de energiemarkt.

Nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen
Remco ten Barge, de oprichter en directeur van NieuweStroom en EasyEnergy.com, verzorgt een lezing over hoe de energiemarkt er nu voorstaat, hoe zonne-energie geïntegreerd wordt en wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten.

Met de recente ontwikkelingen gaat ook een steeds grotere belasting van het net gepaard. De vraag is dan ook of zonneparken het net onevenredig belasten; hierover zullen Sam Collot d’Escury (Energie Nederland), André Jurjus (Netbeheer Nederland) en Peter Molengraaf (Holland Solar) de discussie aangaan in een panelgesprek.

Afsluitend
Ten slotte zal Kees Koolen, de CEO van Koolen Industries, een Q&A-sessie verzorgen. Met de opmars van zonne-energie is een nieuwe visie op de energiemarkt nodig. Hoe ziet deze eruit en wat denkt het publiek hiervan? Na afloop is er uiteraard alle mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een drankje.

Heeft u nog geen tickets bemachtigd voor de Solar Business Day? Dan kunt u deze hier aanschaffen. Wees er echter snel bij: het gaat hard met de laatste tickets! De Solar Business Day vindt plaats op 29 januari in het iconische Bimhuis in Amsterdam.

Dutch New EnergySolar Business DaySolar Trendrapport

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan