Data
8, 9 & 10 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

ValkPro+ montagesysteem goedgekeurd voor plaatsing op platte daken

28.01.2020

ValkPro+ montagesysteem goedgekeurd voor plaatsing op platte daken

Van der Valk Solar Systems en ROCKWOOL hebben een gezamenlijk traject afgerond, met als resultaat dat het ValkPro+ montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken is goedgekeurd voor toepassing op daken voorzien van ROCKWOOL isolatiematerialen: Caproxx Energy, Tauroxx, Rhinoxx, Rhinoxx D en Rhinoxx Afschot.

Op basis van testresultaten, waarbij de maximale indrukking van de isolatieplaten is bepaald, geeft ROCKWOOL goedkeuring voor een puntbelasting tot 33 kPa bij toepassing van het ValkPro+ systeem. De lange-termijn kruiptesten conform EN1606 zijn door een onafhankelijk testinstituut uitgevoerd in 2019 en zijn zowel voor een volledig dragende ondergrond (bijvoorbeeld: beton of hout), als op een partieel dragende ondergrond (+/- 50% voor geprofileerde staalplaten) uitgevoerd.

“Met name voor de grote commerciële daken is de keuze van het juiste type dakisolatie,  ook als het gaat om brandveiligheid, een steeds belangrijker thema. Deze keuze kan gevolgen hebben voor de toelaatbare puntbelasting van het montagesysteem. We zijn daarom zeer verheugd met de goedkeuring en kunnen op basis hiervan een gericht advies geven aan onze klanten”, aldus Tom Koot, Senior Project Manager bij Van der Valk Solar Systems.

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan