Data
8, 9 & 10 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Van der Valk Solar Systems brengt BirdBlocker naar Europa

04.11.2019

Van der Valk Solar Systems brengt BirdBlocker naar Europa


Van der Valk Solar Systems en BirdBlocker hebben de handen ineen geslagen om BirdBlocker naar Europa te brengen. Vogels bouwen actief nesten onder PV-panelen, wat resulteert in een lagere opbrengst, schade aan PV-panelen en geluidsoverlast. BirdBlocker is de eenvoudig te installeren oplossing die kan helpen dit te voorkomen.

Waarom moeten PV-panelen worden beschermd tegen vogels? De output van de panelen neemt af wanneer de natuurlijke ventilatie onder de panelen wordt beperkt door twijgen en ander nestmateriaal. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager de efficiëntie. Er is zelfs een verhoogd brandgevaar. De twijgen die de vogels gebruiken, kunnen tevens krassen veroorzaken aan de onderzijde van het paneel, wat kan leiden tot aardlekproblemen. Na installatie van BirdBlocker wordt de kans dat vogels nestelen onder de PV-panelen geminimaliseerd en is er dus geen geluidsvervuiling veroorzaakt door de vogels. BirdBlocker kan aan de randen van de meeste PV-panelen met frame worden geplaatst en is praktisch onzichtbaar. Indien geplaatst tijdens de installatie van de PV-panelen, is de BirdBlocker het meest effectief.

Volgens de directeur van Van der Valk Solar Systems, Denis de Vette, is het toevoegen van BirdBlocker aan het stockassortiment een logische beslissing: “We zijn een one-stop-shop voor zonnesystemen en alles rondom de montage van PV-panelen. Door BirdBlocker aan ons assortiment toe te voegen, bieden we onze klanten een extra oplossing om de prestaties en de levensduur van hun PV-panelen te optimaliseren. ” De BirdBlocker is vanaf vandaag verkrijgbaar via Van der Valk Solar Systems. Op Solar Solutions International is Van Der Valk Solar Systems te bezoeken in stand B6.

 

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan